VIDEO: Dimitrov – Racionalno trošite vodu

Predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov održao je sastanak sa predstavncima Javnog preduzeća “Komunalac”, kumunalne inspekcije i komunalnih redara, a glavna tema bila je vodosnabdevanje u gradskim i prigradskim naseljima. Sastanku je prisustvovao i pomoćnik predsednika opštine Žan Conević.

Dimitrov je u izjavi za medije rekao da je do 30. jula bila povoljnija situacija u gradskom rezervoaru, bez nestašice vode i sa padovima pritiska u popodnevnom i večernjem periodu. Posle padavina, 30. jula vodosnabdevanje je, kako kaže, uredno.

“Gradski rezervoar je napunjen 1. avgusta ujutru, a već 3. avgusta je bio u opadanju i na 90% popunjenosti, a od jutros je na 80% popunjenosti. Zbog visokih temperatura koje se očekuju u narednom periodu viši delovi grada neće imati dovoljno vode u popodnevnim satima” – ističe Dimitrov.

“Što se tiče komunalnih redara i komunalnog inspektora koji su u prethodnom periodu obilazili gradska i prigradska naselja utvrđeno je da 15-ak građana troše nenamesnki vodu, ali oni su ovoga puta samo opomenuti, a sledeći put će biti kažnjeni i isključeni sa vodovodne mreže” – kaže predsednik opštine.

Dimitrov je još jednom apelovao na građane da racionalno troše vodu i dodao da će sledeće nedelje ponovo biti održan sastanak na kome će se govoriti o vodosnabdevanju i o tome kakve će biti dalje mere.

Opširnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
avgust 2022.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar