VIDEO: Zoran Gerov o predstojećoj sportskoj manifestaciji “Dani košarke”

Tradicionalna sportska manifestacija “Dani košarke” biće održana 5. i 6. avgusta u Sportskom centru Park u Dimitrovgradu. Tim povodom ekipa FAR TV-a razgovarala je sa članom Upravnog odbora Košarkaškog kluba “Dimitrovgrad” Zoranom Gerovim koji je detaljnije govorio o ovom događaju.

“Ove godine smo sa pripremama krenuli malo ranije u odnosu na prethodne godine, imajući u vidu da smo ostali bez Delče Gigova, čoveka koji je godinama bio alfa i omega organizacije te manifestacije, tako da smo svi mi ostali morali da uložimo malo više truda i da nadoknadimo njegov nedostatak” – kazao je Gerov.

Gerov ističe da će prvog takmičarskog dana, 5. avgusta biti održana kvalifikaciona takmičenja u šutiranju trojki, basketu u mlađim kategorijama i u konkurenciji seniora. Takođe, biće organizovan i poligon gde će se najmlađi košarkaši predstaviti pred dimitrovgradskom publikom.

Drugi takmičarski dan, prema rečima Gerova rezervisan je za sva finalna takmičenja. Navodi da će najpre biti odigrana polufinala i finala u konkurenciji pionira i pionirki, a zatim će biti odigran tradicionalni susret Starih i Mladih, nakon čega će uslediti finale u šutiranju trojki i nakraju manifestacije biće odigran finalni susret u basketu u konkurenciji seniora.

Što se tiče kotizacije, najmađi će moći da učestvuju bez uplate, dok će seniori morati da izdvoje 3.000 dinara po ekipi, dok trojkaši uplaćuju 300 dinara po učesniku. Nagrade kod seniora su 30.000 dinara za prvo mesto, 20.000 za drugo i 10.000 za treće mesto. Za pionire i pionirke obezbeđana je sportska oprema. Nagrada za prvo mesto u šutiranju trojki je 60% od uplate, za drugo mesto 30%, a za treće mesto 10% od uplate.

Gerov očekuje da u seniorskoj konkurenciji bude oko 8 ekipa, kod pionira od 4 do 6 ekipa, a kod pionirki od 3 do 4 tima.

Organizator manifestacije je Košarkaški klub “Dimitrovgrad”, pod pokroviteljstvom Opštine Dimitrovgrad i Turističke organizacija Caribrod, a medijski pokrovitelji su Radio-televizija Caribrod i Internet Portal FAR.

Opširnije u izjavi Zorana Gerova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
avgust 2022.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar