VIDEO: U Dimitrovgradu održani Dani košarke

U okviru Dana košarke koji su minulog vikenda održani u Dimitrovgradu igran je basket turnir 3×3 u pionirskoj i seniorskoj konkurenciji, tradicionalni susret između Starih i Mladih, a održano je i takmičenje u šutiranju trojki, kao i poligon za najmlađe košarkaše.

Pobednik basket turnira kod seniora je ekipa “Peglana kobasica Krupćanka” koja je u finalu savladala ekipu “22”. Treće mesto zauzela je ekipa “Hotel Hepi”. Pobedničkoj ekipi pripala je novčana nagrada u iznosu od 30.000 dinara, drugoplasiranom timu pripalo je 20.000, dok je trećeplasini sastav osvojio 10.000 dinara.

Kod pionira (2007-2009 godište) najbolja je bila ekipa “Zidari”. Drugo mesto pripalo je timu KK “Pirot”, a treće ekipi “Mega mix”. Kod pionira rođenih 2011. godine i mlađi prvo mesto zauzela je ekipa “Jedva se sbramo”, a drugo “Šampioni”. U pionirskoj konkurenciji osim dečaka nadmetale su se i devojčice. Tim “Ekipa 2” je u finalnom susretu bila bolja od “Ekipa 3”, dok je treće mesto osvojila “Ekipa 1”.

U okviru ove tradicionalne manifestacije odigran je i tradicionalni susret između Starih i Mladih, a rezultat je ovoga puta bio u drugom planu. Takođe, održan je i poligon gde su najmlađi košarkaši i košarkašice pokazali svoja umeća sa loptom pred dimitrovgradskom publikom.

U takmičenju u šutiranju trojki prvo mesto zauzeo je Nikola Kamenov, drugo mesto pripalo je Bojanu Jovanoviću, dok je treći bio Ognjen Vasić.

Organizator manifestacije je Košarkaški klub “Dimitrovgrad”, pod pokroviteljstvom Opštine Dimitrovgrad i Turističke organizacija Caribrod. Medijski pokrovitelji bili su Radio-televizija Caribrod i Internet Portal FAR.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar