U dimitrovgradskoj galeriji otvorena izložba „Odaberi mesto“

U galeriji „Metodi Meta Petrov“ otvorena je izložba pod nazivom „Odaberi mesto“ autora Danijele Anđelković, Sanje Tomašević i Miodraga Vargića.

Izložba predstavlja skulpture izrađene u različitim materijalima, a umetnici žele da prikažu najintimnija pitanja čoveka.

Radovi Danijele Anđelković pričaju o autentičnosti, o tome da li možemo doći do nje, sa čime se identifikujemo i koliko je težak sopstveni „cover photo“ u realnom svetu.

„Izložba govori o mestu susreta i tački komunikacije sa samim sobom koji se kasnije reflektuje i na okolinu, a koncept radova je bio takav da svako u svom ateljeu stvara ne znajući šta onaj drugi radi, ovde kada smo doneli radove smo zapravo bili baš iznenađeni koliko je to slična poetika“ – rekla je za Far, Danijela Anđelković.

Sanja Tomašević bavi se pitanjem – Da li je moguće i kakav je taj intimni prostor u koji čovek treba da se izdvoji i oslušne svoju sudbinu, dok radovi Miodraga Vargića nose pitanje – Da li smo i koliko spremni za promenu koja donosi očišćenje.

Izložba će posetiocima biti dostupna do 25. avgusta.

Valentina Stojčev

Foto: Ivo Tomov

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar