Dogovoreno učešće države u izgradnji objekta socijalne zaštite u Bosilegradu

Predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev je na jučerašnjem sastanku sa ministarkom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darijom Kisić Tepavčević u Beogradu dogovorio učešće države u projektu Prenamena bivše Veterinarske stanice u objekat socijalne zaštite za smeštaj starih, iznemoglih i ugroženih lica u Bosilegradu, prenosi Radio Bosilegrad.

Kako je pojasnio, ukupna vrednost projekta je 383.000 dolara, od kojih je odobreno učešće EU PRO PLUS programa 200.000 dolara. Ostatak od oko 19.000.000 dinara trebalo je da bude izdvojen iz opštinskog budžeta, ali će zahvaljujući odličnoj saradnji opštinskog rukovodstva sa državnim vrhom i resornim ministarstvima, veći deo iznosa biti obezbeđen iz državnih fondova.

„Rok za implementaciju projekta je novembar 2023. godine, nakon čega će biti obezbeđen smeštaj svakom starom, iznemoglom, seksualnim ili bilo kojim terorom ugroženom licu na teritoriji opštine“, dodao je Zaharijev.

Projekat, kojim je Opština konkurisala po javnom pozivu za infrastrukturne projekte programa UNOPS – EU PRO PLUS podrazumeva rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju postojeće zgrade, kao i izgradnju još jednog sprata. Zgrada će imati 9 smeštajnih jedinica sa 28 ležajeva, zajedničku kuhinju i dnevni boravak za korisnike smeštaja, kao i prostorije za administrativno i medicinsko osoblje.

Cilj projekta je i implementacija mera aktivne socijalne inkluzije, kako bi socijalno ugrožena lica prošla obuku za rad na računaru i mašinama za šivenje, što bi im pomoglo u pronalaženju posla.

J.P.

Izvor i foto: NRTV – Bosilegrad

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar