Gimnazije u Dimitrovgradu i Bosilegradu spremno dočekale novu školsku godinu

Dimitrovgradska gimnazija “Sveti Kirilo i Metodije” spremno je dočekala novu školsku godinu. Nastava se odvija neposredno, uz poštovanje svih protivepdemijskih mera, rekao je za FAR direktor škole Bratislav Stamenov.

Roditeljski sastanak za učenike prvog razreda održan je danas, a za učenike 2, 3 i 4. razreda u ponedeljak, 5. septembra u 14:00 časova. Gimnaziju pohađa ukupno 184 učenika, od čega je 61 maturant, kaže direktor škole.

Bosilegradsku gimnaziju pohađaće ukupno 154 učenika. U prvi razred upisan je 41 učenik, od čega će 35 đaka pohađati nastavu na srpskom, a 6 na maternjem bugarskom jeziku.

Diretkor škole Vladimir Grigorov čestitao je svim učenicima i nastavnicima novu školsku godinu i istakao da su izvršene sve neophodne organizacione i tehničke pripreme za uspešan početak nove školske godine.

U osnovnoj školi “Hristo Botev” u Dimitrovgradu upisana su 44 prvaka, a u osnovnoj školi “Georgi Dimitrov” u Bosilegradu 40. Kao i u Dimitrovgradu, tako i u Bosilegradu, učenici 4. razreda pripremili su tradicionalnu priredbu dobrodošlice za đake prvake.

A. Todorov

Foto: S. Radivoev / NRTV-Bosilegrad / M. Kostov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar