Uhapšeni zbog gajenja marihuane na Staroj planini

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, zaplenili su oko 28 kilograma obrane marihuane i uhapsili četiri pripadnika kriminalne grupe M. M. (1967), J. T. (1976), D. Ž. (1962) i D. S. (1986) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Takođe, ovom prilikom uhapšen je i M. S. (1991) koji se tereti za krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga, navodi se na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova.

U saopštenju se kaže da je policija osumnjičene uhapsila kada su se vraćali iz zasada u jednom selu na Staroj planini, sa dva džaka obrane marihuane, a u zasadu su pronađene još 273 biljke kanabisa.

Prilikom pretresa stanova i objekata koje su koristili osumnjičeni oduzeto je više mobilnih telefona, vagica za precizno merenje i putničko vozilo.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni višem javnom tužiocu u Nišu, stoji u saopštenju.

Izvor i foto: mup.gov.rs

Napisao/la
Latest comment
  • Sve te kriminalne grupe treba kazniti, najostrijim kaznama da se vise ne bi bavili uzgajanjem marihuane, i da se bogate na tudjoj nesreci gde mladi unistavaju svoj zivot. Mnogo korisniije bi bilo a bogami i zdravije da se bave uzgajanjem medicinakih gljiva kao sto su hericium, agaricus za alergiju, reishi kapsule i nemacki cordiceps koje su veoma lekovite i jacaju nas imunitet posebno sada kada vlada korona virus.

Ostavi komentar