Opštinska uprava objavila javni poziv za uvid u poseban birački spisak nacionalnih manjina

Neposredni izbori za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina raspisani su za 13. novembar ove godine, a Opštinska uprava opštine Dimitrovgrad objavila je javni poziv za uvid u poseban birački spisak nacionalnih manjina.

Uvid u deo posebnog biračkog spiska može se izvršiti neposredno u zgradi Opštinske uprave, ul. Balkanska br. 2, u kancelariji matične službe, kancelarija br. 24, na drugom spratu, radnim danima od 07:00 do 15:00 časova.

Pravo na uvid u poseban birački spisak ima svaki pripadnik nacionalne manjine u cilju provere ličnih podataka upisanih u poseban birački spisak.

Pripadnici nacionalnih manjina upisuju se u poseban birački spisak kada ispune opšte uslove za sticanje biračkog prava propisanog zakonom. Upis u poseban birački spisak vrši se isključivo na lični zahtev pripadnika nacionalne manjine. Zahtev, u pisanoj formi na propisanom obrascu, podnosi se Opštinskoj upravi prema mestu prebivališta birača.

Brisanje iz posebnog biračkog spiska vrši se po službenoj dužnosti ili na osnovu zahteva za brisanje koji se svojeručno potpisan podnosi u pisanoj formi Opštinskoj upravi prema mestu prebivališta.

Iz Opštinske uprave pozivaju sve birače koji su podneli zahtev za upis u posebni birački spisak da provere da li su upisani u poseban birački spisak i da li su njihovi podaci ažurni, a takođe pozivaju sve pripadnike nacionalnih manjina koji se još nisu upisali u poseban birački spisak da to učine ukoliko žele, kako bi 13. novembra mogli da biraju članove svog nacionalnog saveta.

Upis i promene u posebnom biračkom spisku mogu se vršiti na osnovu rešenja Opštinske uprave najkasnije do 28. oktobra, kada Ministarstvo za ljudska i manjinaska prava i društveni dijalog rešenjem zaključuje poseban birački spisak, a od zaključenja posebnog biračkog spiska pa sve do 9. novembra u 24:00 časa, samo na osnovu rešenja navedenog ministarstva, navode iz Opštinske uprave.

Izvor: Opštinska uprava opštine Dimitrovgrad

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar