VIDEO: Đurov o predstojećoj XIX sednici Skupštine opštine Dimitrovgrad

U susret predstojećoj XIX sednici Skupštine opštine Dimitrovgrad koja je zakazana za petak, 16. septembar sa početkom u 10:00 časova, predsednik lokalnog parlamenta Zoran Đurov govorio je za FAR detaljnije o tačkama koje će se naći na dnevnom redu.

Prema njegovim rečima, u centru pažnje su predlozi odluka o dodeli opštinske nagrade i opštinskih priznanja povodom praznika opštine Dimitrovgrad.

“Do 9. septembra dostavljen je 21 predlog, a administrativni odbor Skupštine opštine je utvrdio da su svi predlozi ispravno podneti i očekujem da predsednik opštine najkasnije do početka sednice dostavi predlog skupštini kako bi se odbornici o tim predlozima izjasnili” – naveo je Đurov.

Na dnevnom redu će se, kako kaže, naći i Izveštaj o poslovanju budžeta opštine za prvu polovinu ove godine.

“Podsećam da je budžet opštine posle zadnjeg rebalansa 715.815.000 dinara. Do 30. juna ostvareni su prihodi u iznosu od 317 miliona dinara ili 45 odsto i rashodi u iznosu od 239 miliona ili 33 odsto. Ovaj višak prihoda nad rashodima ostvaren je iz dva osnovna razloga. Prvi je smanjenje troškova zbog opšte krize, a drugi ja taj što je realizacija većine projekata planirana u drugoj polovini ove godine” – kazao je on.

Đurov je istakao da će se pred odbornicima na usvajanje naći i izmena Kadrovskog plana organa i službi opštine Dimitrovgrad za 2022. godinu, kao i predlozi odluka o držanju domaćih životinja na teritoriji opštine, o utvrđivanju ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u Predškolskoj ustanovi „8 septembar“ za radnu 2022/2023 godinu i o davanju saglasnosti Turističkoj organizaciji „Caribrod“ za izdavanje u zakup poslovnog prostora u sportskim objektima,

“Na dnevnom redu lokalnog parlamenta naći će se i predlozi odluka o visini naknade za rad predsednika i članova Upravnog i Nadzornog odbora Turističke organizacije „Caribrod“, Centra za kulturu i Narodne biblioteke “Detko Petrov”, a biće razmatran predlog rešenja o usvajanju informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja Javnog preduzeća „Komunalac“ za period od 1. januara do 30. juna ove godine” – rekao je predsednik Skupštine opštine.

O ovim i ostalim tačkama opširnije u izjavi Zorana Đurova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
septembar 2022.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar