Za vikend kiša i hladnije

Za vikend meteorolozi najavljuju kišovito i hladnije vreme. Prema prognozi RHMZ-a, u subotu u Srbiji oblačno i osetno hladnije sa kišom, dok se na jugu i istoku Srbije očekuju i lokalni pljuskovi sa grmljavinom i toplije vreme. Vetar slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura od 12 do 17, a najviša od 15 do 24 stepena. Padavine će se intenzivirati uveče i u toku noći kada će početi da duva jak i olujni severozapadni vetar. Očekuje se lokalna pojava grmljavina i količina padavina veća od 30 l/m² za 12 sati.

U nedelju hladno uz prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. Vetar umeren, povremeno i jak, severozapadni, posle podne i uveče u slabljenju. Najniža temperatura od 8 do 13, a najviša dnevna od 15 do 19 stepeni. Mogući su udari vetra od 17 m/s.

Za ponedeljak sinoptičari najavljuju promenljivo oblačno i hladno vreme, uz novo naoblačenje sa kišom koje će prvo zahvatiti severne predele zemlje. Vetar slab do umeren južni, posle podne na severu u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 7 do 12, a najviša od 16 do 21 stepen.

Od 20. d 24. septembra biće promenljivo oblačno i hladno vreme, sa najvišom dnevnom temperaturom od 15 do 20 u većini mesta, i čestu pojavu kiše koja se uglavnom očekuje u brdsko-planinskim predelima, kažu u RHMZ-u.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar