Podvig policajaca iz Pirota i Dimitrovgrada vredan svake pohvale

Policijski službenici ovih dana imaju pune ruke posla. a policijski posao nije samo ono što se vidi. Oni pomažu građanima i nalaze im se kao pomoć u najrazličitijim životnim situacijama, bili angažovani tog momenta ili ne. Jedan takav događaj, koji nesporno privlači puno pažnje, desio se u Beogradu.

Kako je objavljeno na sajtu Nezavisnog policijskog sindikata Srbije (NPSS), policijski službenici PU Pirot i članovi NPSS-a bili su kao IJP angažovani na obezbeđenju manifestacije i održavanju javnog reda i mira u prestonici Srbije. U jutarnjim satima 16. septembra, oko 05:00 časova, uspešno su završili postavljeni zadatak, pred odlazak na odmor. Međutim, na raskrsnici ulica ispod Brankovog mosta začuli su zapomaganje ženske osobe. Istog momenta policijski službenik i komandir 2. odeljenja 1. voda PU Pirot Zoran Stevanović, policijski službenik SPI Pirot Miloš Petrović i policijski službenik PS Dimitrovgrad Saša Trifunov, pritrčali su i zatekli žensku osobu koja leži na trotoaru i čiji porođaj je u toku.

Policijski službenici su istog momenta obezbedili lice mesta kako bi osigurali bezbednost porodilje i svojom pribranošću pomogli ženskoj osobi da se porodi i na svet donese dečaka. Međutim, kako život ume da ima svoje zaokrete, tek rođena beba se umotala u pupčanu vrpcu usled čega su prestali vitalni znaci. Policijski službenik Zoran Stevanović je bez oklevanja reagovao, prihvatio bebu i odmotao joj pupčanu vrpcu, nakon čega je beba opet zaplakala. Ubrzo je pristiglo i vozilo Hitne medicinske pomoći sa lekarima koji su majku i tek rođenu bebu preuzeli i odveli u nadležnu bolnicu.

Goran Jovanović, predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije je izrazio najdublje pohvale i zahvalnost za požrtvovanost i profesionalnost svojim kolegama i poželeo puno zdravlja i sreće mami i tek rođenom dečaku.

Ovakvi događaji i podvizi su nešto što policijski posao čini jedinstvenim i prelepom profesijom, a požrtvovanost i humanost policijskih službenika ponos je čitavom Ministarstvu unutrašnjih poslova, stoji na sajtu NPSS-a.

Izvor: npssrbije.rs

Foto: pixabay.com

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar