U sredu svečana sednica Skupštine opštine Dimitrovgrad

Povodom obeležavanja praznika opštine Dimitrovgrad “Roždestva Presvete Bogorodice – Male Gospijine”, u sredu, 21. septembra u velikoj sali Centra za kulturu sa početkom u 12:00 časova biće održana svečana sednica Skupštine opštine. Svečanosti će prisustvovati brojne zvanice, a, između ostalog, biće uručena opštinska nagrada i priznanja.

U jutarnjim satima u gradskoj crkvi liturgiju će služiti Vladika niški gospodin Arsenije, nakon čega će ulicama grada proći litije.

Istog dana, u Balkanskoj ulici u centru Dimitrovgrad od 12:00 časova biće organizovana manifesracija “Ulica starih zanata”, a dan kasnije 22. septembra najveći gestronomski karavan u Srbiji “Izađi mi na teglu” – takmičenje u pripremanju ajvara.

Povodom praznika opštine Turistička organizacija Caribrod organizovaće turističku info turu pod nazivom “Lepote Caribroda” tokom koje će predstavnici medija biti upoznati sa kulturnim i prirodnim nasleđem Dimitrovgrada i Stare planine, a u cilju promovisanja i uspešnije turističke valorizacije. U četvrtak, 22. septembra gosti će obići Smilovska jezera, Centar za hiporehabilitaciju, staroplaninaksa sela Boljevdol i Senokos, a planiran je i odlazak do vodopada “Skok” i poseta etno kući “Nikolov” u selu Vlkovija.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar