Narednih dana toplije vreme

U petak, prvog jesenjeg dana u Srbiji smena sunca i oblaka, ali toplije. Biće i oblačnosti koja će uslovljavati kišu, pljuskove i grmljavinu. Najviša temperatura od 16 do 20 stepeni, u Beogradu do 18 stepeni, kažu sinoptičari RHMZ-a.

U subotu jutro hladno, u nižim predelima ponegde sa uslovima za slab prizemni mraz, dok se na visokim planinama očekuju slab mraz na 2 m visine. Tokom dana malo do umereno oblačno, suvo i osetno toplije. Vetar slab do umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 3 do 8, a najviša od 19 do 23 stepena.

U nedelju postepeno povećanje oblačnosti sa jugozapada i zapada, a posle podne i uveče mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom na severu, zapadu i jugozapadu zemlje. Vetar slab i umeren, na jugu Banata povremeno i jak, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 5 do 12, a najviša od 21 do 25 stepeni.

Za ponedeljak meteorolozi najavljuju relativno toplo vreme, ali povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, posebno u severnim, zapadnim i jugozapadnim predelima. Jutarnja temperatura od 8 do 16, a najviša od 22 do 26 stepeni.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar