VIDEO: Turistička info tura “Lepote Caribroda”

Povodom obeležavanja Dana opštine Dimitrovgrad, Turistička organizacija Caribrod organizovala je Turističku info turu “Lepote Caribroda”. Predstavnici medija i ljubitelji sela, prirodnih i kulturno-istorijskih vrednosti iz Srbije i Bugarske obišli su najatraktivnije turističke destinacije u rejonu Zabrđa i Visoka.

Turisti su minibusem obišli Smilovska jezera Savat 1 i Savat 2, veoma atraktivnu ribolovačku oazu dimitrovgradskog kraja i obližnji Centar za hiporehabilitaciju. Sa lepo uređenog vidikovca na planini Vidlič uživali su u izuzetnom pogledu na planinski rejon sa obe strane granice.

U staroplaninskom selu Boljev Dol imali su priliku da vide istorijski dragulj Visoka – staru nepresušnu česmu iz perioda Osmanskog carstva i hram Svetog arhangela Mihaila, jedan od najstarijih objekata duhovne kulture u ovom regionu.

U selu Senokos obišli su Planinarski dom i uživali u malom, ali veoma atraktivnom vodopadu “Skok”, koji poslednjih godina privlači mnoge turiste.

Gosti su posetili i Vlkoviju, još jedno staroplaninsko selo, gde su predahnuli u etno kući Nikolov.

Cilj ovog događaja je upoznavanje sa kulturnim i prirodnim nasleđem Dimitrovgrada i Stare planine u cilju unapređenja promocije i uspešnije turističke valorizacije, a snimatelj FAR-a Stefan Pavić zabeležio je najzanimljivije detalje sa ove turističke info ture.

Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
2022.

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar