Na “Gradini” sprečeno krijumčarenje laptopova i parfema vrednih 55.000 evra

Carinici su na graničnom prelazu “Gradina” sprečili pokušaj krijumčarenja novih laptop računara i francuskih parfema, čija je vrednost procenjena na oko 55.000 evra, saopštava Uprava carina.

Kako se navodi, prekršaj je otkriven kada se na izlaznoj strani za redovnu kontrolu prijavio autobus stranih registarskih oznaka, kojim su svega tri putnika i trojica vozača putovala iz Nemačke ka Turskoj. Iako su putnici i vozači prethodno tvrdili da nemaju ništa za prijavljivanje, autobus je ipak izdvojen za detaljan pregled i tom prilikom je u njegovoj unutrašnjosti pronađeno šest torbi u kojima je bila pomenuta neprijavljena roba.

Najpre su kod zadnjih sedišta u autobusu pronađene tri torbe sa ukupno 25 različitih laptopova robne marke ”HP”, ukupne vrednosti oko 39.000 evra. Potom su i ispod sedišta otkrivene još tri torbe u kojima su bila 52 originalna francuska parfema robne marke ”Maison Francis Kurkdjian”, čija je vrednost prema cenama koje su bile na svakom pojedinačnom pakovanju, procenjena na oko 16.000 evra.

Kao vlasnik krijumčarene robe prijavio se jedan od vozača, protiv koga je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, dok su otkriveni laptopovi i parfemi privremeno zadržani, saopšteno je na sajtu Uprave carina.

Izvor i foto: carina.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar