Za 3. oktobar zakazana sednica SO Dimitrovgrad po hitnom postupku

Predsednik lokalnog parlamenta Zoran Đurov zakazao je sednicu po hitnom postupku koja će biti održana u ponedeljak, 3. oktobra od 10:00 časova.

Jedina tačka na dnevnom redu biće razmatranje i usvajanje predloga odluke o određivanju autobuskih stajališta koja se mogu koristiti u linijskom prevozu putnika na teritoriji opštine Dimitrovgrad.

Zahtev za hitno sazivanje sednice Skupštine opštine podnelo je Opštinsko veće. U obrazloženju se navodi da je razlog za održavanje hitne sednice da se hitno izmene odredbe koje se odnose na autobuska stajališta u međumesnom prevozu putnika na relaciji Pirot – Dimitrovgrad.

Navodi se da svi prevoznici koji obavljaju prevoz na međumesnoj liniji nemaju prava korišćenja autobuskih stajališta koja su predviđena za gradski i prigradski prevoz putnika što predstavlja veliki problem putnicima koji putuju iz mesnih zajednica Lukavica, Beleš, Željuša i Gojin Dol za grad Pirot.

U obrazloženju, takođe, stoji da ukoliko se odluka ne donese po hitnom postupku biće onemogućeno prevoznicima i putnicima korišćenje prevoza na međumesnim linijama iz navedenih mesnih zajednica, te će prevoz do Pirota i dalje moći da koriste samo sa početnog stajališta iz Dimitrovgrada.

Detaljno obrazloženje možete pogledati OVDE.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar