VIDEO: U sredu počinje raspodela paketa hrane za socijalno najugroženije porodice na teritoriji opštine Dimitrovgrad

U sredu, 12. oktobra počinje podela paketa hrane za socijalno najugroženije porodice na teritoriji opštine Dimitrovgrad, a raspodela će se prvo vršiti u udaljenim seoskim srednima, rekao je za FAR predsednik Crvenog krsta Dimitrovgrad Nikola Jordanov.

“Na inicijativu Crvenog krsta Srbije, a posredstvom Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, Vlada Republike Srbije je i ove, kao i prethodnih godina obezbedila finansijska sredstva za nabavku artikala hrane. Paket hrane sadrži brašno, pirinač, pasulj, testeninu, mesne konzerve, riblje konzerve, paštete u konzervi i so” – ističe Jordanov.

Navodi da je broj sledovanja ove godine umanjen za jednu polovinu za sve opštine i za opštinu Dimitrovgrad iznosi 250 paketa i dodaje da se paketi pakuju na bazi potreba za četvoročlanu porodicu, a ukoliko porodica broji 6 i više članova dobija dva paketa.

“Potrebno je da paketima budu obuhvaćene socijalno najugroženije porodice, a tu spadaju – ugrožene porodice iz najudaljenijih seoskih sredina, samohrana staračka domaćinstva, porodice na granici ostvarivanja prava i socijalne zaštite, porodice bez stalnih prihoda, korisnici novčane socijalne pomoći, porodice koje imaju invalidno lice, porodice sa više dece i ugrožene porodice samohranih roditelja” – naglašava predsednik Crvenog krsta.

Paketi će se deliti radnim danima u vremenu od 10:00 do 13:00 časova u prostorijama Crvenog krsta Dimitrovgrad.

Opširnije u izjavi Nikole Jordanova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
oktobar 2022.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar