Otvorena dečja izložba “Leto u biblioteci”

U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu otvorena je dečja izložba “Leto u biblioteci”. Na samoj izložbi su predstavljeni dečji radovi sa kreativnih i literarnih radionica koje su se održavale u letnjem periodu.

Prisutnima se najpre obratila urednica kulturno-javne izdavačke delatnosti u biblioteci Dragana Pešaković. Ona se zahvalila brojnim posetiocima u ime biblioteke i u ime dece sa kreativne i literarne radionice.

Posetioci su imali priliku da vide kako su deca izrazila svoju maštu, kreativnost na temu: “Izrada rama za fotografiju”, “Morski svet”, kako su se pokazala u stvaranju radova na slobodnoj temi, u pravljenju sladoleda od kartona i papira i td.

Pre dodele zahvalnIca, Pešaković se od srca zahvalila deci na divnoj saradnji i poželela im puno sreće i uspeha na svim poljima u zivotu. Dodala je i da s nestpljenjem očekuje ponovno druženje na sledećim radionicama. Veliku zahvalnost uputila je i Anđeli Delčev koja im je pružala nesebičnu pomoć i podršku na radionicama, a zatim je usledilo uručivanje zahvalnica i nagrada.

Pešaković kaže za FAR da su za vreme trajanja radionica deca učestvovala i na foto konkursu pod nazivom “Leto uz knjigu”.

“Među nagrađenima su Danica Arsov, Dunja Milev, Maša Ivanov, Jana Stoimenov, Vanja Stoimenov i Nikolina Petrov. One su dobile zahvalnice u vidu medenjaka u obliku fotoaparata sa logom Narodne biblioteke Smederevo. Komisija je izdvojila 4 fotografija čije su autorke posebno nagrađene, a među njima j bila i Maša Ivanov koja je pored zahvalnice dobila na poklon i selfi štap”, ističe Pešaković.

Pred ulazom u biblioteku bila je postavljena kutija gde su posetioci mogli da ostave dobrovoljni prilog za fondaciju “Zamisli život”.

Svi zainteresovani mogu da pogledaju izložbu do kraja meseca.

A. Todorov

Foto: Ivo Tomov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar