XXI sednica SO Dimitrovgrad u ponedeljak, 31. oktobra

Za ponedeljak, 31. oktobar zakazana je XXI sednica Skupštine opštine Dimitrovgrad sa 17 tačaka na dnevnom redu.

Pred odbornicima će se naći predlog Odluke o dodeli plaketa povodom 1. novembra – Dana narodnih buditelja. Na dnevnom redu su i predlozi odluka o izmeni odluke o pristupanju izradi Plana razvoja opštine za period od 2022. do 2028. godine i o bespovratnom sufinansiranju izrade projektno-tehničke dokumentacije za stambene zajednice. Pored toga, biće usvojena Odluka o određivanju autobuskih stajališta u linijskom prevozu putnika na teritoriji opštine.

Na sednici lokalnog parlamenta, između ostalog, naći će se izmena Odluke o raspoređivanju sredstava iz budžeta opštine za razvoj turizma u ovoj godini, Program unapređenja položaja i kvaliteta života mladih u 2022. godini i izmena Odluke o raspoređivanju sredstava za privredni razvoj opštine Dimitrovgrad u tekućoj godini.

Pred odbornicima će se, takođe, naći Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, kao i Odluka o izmenama i dopunama odluke o budžetu opštine za ovu godinu.

Odbornici će razmatrati Odluku Upravnog odbora Predškolske ustanove “8. septembar” o promeni naziva ove ustanove, Izveštaj o radu za prošlu i Godišnji plan rada predškolske ustanove za ovu radnu godinu. Biće imenovani članovi i zamenici članova Saveta roditelja opštine za ovu školsku godinu.

Direktan prenos XXI sednice lokalnog parlamenta može se pratiti na zvaničnom sajtu opštine od 10:00 časova.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar