VIDEO: Virtuozni harmonikaš Darko Petrov

U okviru serijala “Grad mladih muzičkih talenata” predstavljamo vam Darka Petrova, mladog i talentovanog muzičara iz Dimitrovgrada.

Rođen je 1999. godine, a harmoniku je počeo da svira od svoje osme godine. Još kao učenik muzičke škole „Dr Dragutin Gostuški“, koju je završio sa odličnim uspehom, ostavlja veliki trag na muzičkom polju u svom rodnom gradu. Neguje izvornu i folklornu muziku iz različitih krajeva Srbije, Bugarske i sa Balkana. Svira narodne, zabavne i evergrin kompozicije sa Caribrodskim orkestrom i drugim muzičkim grupama u Srbiji i Bugarskoj.

Njegovo muziciranje na harmonici pleni melodikom, a virtuozni tonovi dokazuju da je reč o izuzetnom muzičaru. Sa velikim uspehom svira i klavijature. Završio je Tehnički univerzitet u Sofiji, odsek kompjutersko i softversko inženjerstvo, ali napominje da će se i dalje baviti muzikom.

Produkcija: Internet Portal FAR
2022.

Проектът „Град на млади музикални таланти“ е съфинансиран от Бюджета на Република Сърбия – Министерството на културата и информирането. Становищата, изразени в подкрепения медиен проект, не отразяват непременно позицията на органа, който е отпуснал средства.

Този проект е съфинансиран и от Националния съвет на българското национално малцинство в Сърбия.

Projekat “Grad mladih muzičkih talenata” je sufinansiran iz Budžeta Republike Srbije – Ministarstvo kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ovaj projekat je sufinansiran i od strane Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine u Srbiji.

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar