Šef odeljenja za saradnju Delegacije EU Nikola Bertolini u dvodnevnoj poseti Pirotskom okrugu

Šef odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji Nikola Bertolini posetiće 1. i 2. novembra lokalne samouprave u Pirotskom okrugu i obići projekte koje u Pirotu, Dimitrovgradu, Beloj Palanci i Babušnici podržava Evropska unija u cilju unapređenja kvaliteta života ljudi kroz obnovu i rekonstrukciju obrazovnih, kulturnih, sportskih ustanova i objekata i unapređnje životne sredine.

Bertolini će prvo 1. novembra posetiti Pirot i zajedno sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem obići regionalnu sanitarnu deponiju koja je uspostavljena uz podršku Evropske unije, Pirotsku tvrđavu, Momčilov grad, koja je sredstvima EU renovirana kroz program prekogranične saradnje, a zatim prisustvovati i početku radova na renoviranju objekta koji će postati sajamski prostor u Pirotu.

Tokom boravka u Pirotu, Nikola Bertolini će posetiti i preduzeće Boemska potkovica koje proizvodi tradicionalni proizvod iz pirotskog kraja – peglanu kobasicu, a koje je uz bespovratna sredstva EU nabavilo novu opremu i unapredilo proizvodnju.

Istog dana šef odeljenja za saradnju Delegacije EU će se u Dimitrovgradu sastati sa predsednikom opštine Vladicom Dimitrovim, a potom obići projekte koje je EU podržala kako bi se unapredili uslovi za kulturne i sportske aktivnosti u opštini – renovirani Dom kulture, kao i obnovljene prostorije u sportskom centru.

Drugog dana posete, 2. novembra, Nikola Bertolini će se u Beloj Palanci sastati sa predsednikom opštine Goranom Miljkovićem i posetiti Osnovnu školu „Ljupče Španac”, Ustanovu kulture „Remezijana”, kao i sportski centar u čije je renoviranje u prethodnom periodu EU uložila bespovratna sredstva.

Zatim će se predstavnik Delegacije EU u opštini Babušnica sastati sa predsednicom opštine Ivanom Stojičić i obići renovirani Dom kulture i vrtić „Dečija radost”, u kome se uz podršku Evropske unije preko programa EU PRO Plus izvode radovi na uređenju unutrašnjosti objekta.

Izvor: EU INFO MREŽA

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar