Usvojena odluka o dodeli plaketa povodom 1. novembra – Dana narodnih buditelja

Na XXI sednici Skupštine opštine Dimitrovgrad usvojena je odluka o dodeli plaketa povodom 1. novembra – Dana narodnih buditelja. Plakete će biti uručene Snežani Simeonov, profesorki bugarskog jezika, za doprinos u očuvanju i razvoju književnosti na bugarskom jeziku na teritoriji opštine Dimitrovgrad, Svetlani Stojanov, nastavnici srpskog jezika i književnosti, za doprinos razvoja obrazovanja u opštini i Centru za kulturu, za doprinos u očuvanju kulturno-istorijskog nasleđa bugarske nacionalne manjine.

Na zasedanju su usvojene i odluke o izmeni odluke o pristupanju izradi Plana razvoja opštine za period od 2022. do 2028. godine i o bespovratnom sufinansiranju izrade projektno-tehničke dokumentacije za stambene zajednice na teritoriji opštine.

Odbornici su usvojili odluke o izmeni odluke o raspoređivanju sredstava iz budžeta opštine Dimitrovgrad za razvoj turizma za ovu godinu, o izmeni odluke o raspoređivanju sredstava za privredni razvoj opštine Dimitrovgrad za 2022. godinu, o izmeni Programa unapređenja položaja i kvaliteta života mladih u opštini u tekućoj godini, a usvojen je i rebalans budžeta za ovu godinu.

Na sednici lokalnog parlamenta odbornici su dali saglasnost na odluku Upravnog odbora Predškolske ustanove “8. septembar” o promeni naziva ove ustanove, a predlog je da naziv bude “Radost”. Usvojen je i Izveštaj o radu za prošlu i Godišnji plan rada predškolske ustanove za ovu radnu godinu. Takođe, imenovani su članovi i zamenici članova Saveta roditelja opštine za ovu školsku godinu.

Snimak sednice možete pogledati na zvaničnom sajtu opštine Dimitovgrad (dimitrovgrad.rs).

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar