Izložba rukotvorina Aleksandre Estov u dimitrovgradskoj biblioteci

Povodom Vukove nedelje, u Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” otvorena je izložba rukotvorina Aleksandre Estov iz Dimitrovgrada.

U izjavi za medije autorka postavke je istakla da izložba sadrži 20-ak lutkica i nekoliko fotografija koje su nastale u prethodne 3 godine.

“Ja sam još kao mala gledala moju majku i baku kako pletu i kasnije sam im pomagala da pletemo kape, džempere i tako sam došla na ideju da započnem da pravim lutkice koje sam izradila isključivo pamučnim koncem. Za mene ovaj hobi predstavlja neku vrstu opsesije bez koje ne može da mi prođe dan i svaki slobodan trenutak koristim da napravim neku novu igračku” – rekla je Aleksandra Estov.

Vesna Nikolov, rukovodilac Zavičajne muzejske zbirke je kazala da dane posvećene Vuku Stefanoviću Karadžiću biblioteka i muzejska zbirka koriste da prirede izložbe na kojima predstavljaju ljude iz Dimitrovgrada koji se bave izradom nekih interesantnih rukotvorina od različitog materijala i različite namene. Ovo je, prema njenim rečima, 9. po redu izložba, a o Aleksandrinim eksponatima kaže da su rađeni sa puno veštine, ljubavi i strpljenja.

Izložbu koju organizuju Narodna biblioteka “Detko Petrov” i Zavičajna muzejska zbirka svi zaineresovani moći će da pogledaju u naredne dve nedelje.

A. Todorov

Foto: Ivo Tomov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar