U toku konkursi za dodelu opštinskih studentskih stipendija

Opština Dimitrovgrad raspisala je konkurse za dodelu opštinskih studentskih stipendija za školsku 2022/2023 godinu.

U skladu sa Pravilnikom Opštine Dimitrovgrad predviđena je dodela 9 redovnih stipendija, 9 posebnih stipendija (od kojih 3 za prvu godinu i 6 za ostale godine studija), kao i 3 kadrovske stipendije za studente Poljoprivrednog, Građevinskog ili Arhitektonskog fakulteta od druge godine naviše, rekao je za FAR Dejan Milev, opštinski većnik za obrazovanje i informisanje.

“Za redovne stipendije uslov je isključivo uspeh učenika, a za posebne je ukalkulisan i socijalni status porodice. Što se tiče kadrovskih stipendija, dve su predviđene za studente iz oblasti građevinarstva i arhitekture i jedna za studente iz oblasti poljoprivrede”, kaže Milev.

Opštinski većnik ističe da je do sada pristiglo oko 5-6 prijava i dodaje da je podnošenje prijava moguće pisanim putem na pisarnici Opštinske uprave i elektronskim putem na zvaničnom sajtu opštine, u odeljku “Konkursi”

Rok za podnošenje prijava je 30. novembar ove godine, a sve detaljne informacije mogu se naći na zvaničnom sajtu opštine Dimitrovgrad: www.dimitrovgrad.rs.

Izvor: A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar