VIDEO: Zvuci saksofona i frule Aleksandra Mladenova

U okviru serijala “Grad mladih muzičkih talenata” predstavljamo vam Aleksandra Mladenova, još jednog mladog i talentovanog muzičara iz Dimitrovgrada.

Rođen je 2002. godine, a muzički put započeo je u duvačkom orkestru Osnovne škole. Učio je sviranje kod poznatih muzičara-duvača i već je imao zapažene nastupe na koncertima, mučkim događajima i takmičenjima širom Srbije. Pored saksofona, svira i frulu, a započeo je da svira i klarinet. Privlači ga narodni melos sa balkanskih prostora i muzika bugarske zajednice kojoj i pripada, ali i drugi muzički pravci. Studira biznis administraciju u Sofiji i uporedo unapređuje svoju muzičku darovitost kod poznatih instrumentalista.

Produkcija: Internet Portal FAR
2022.

Projekat “Grad mladih muzičkih talenata” je sufinansiran iz Budžeta Republike Srbije – Ministarstvo kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ovaj projekat je sufinansiran i od strane Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine u Srbiji.

Проектът „Град на млади музикални таланти“ е съфинансиран от Бюджета на Република Сърбия – Министерството на културата и информирането. Становищата, изразени в подкрепения медиен проект, не отразяват непременно позицията на органа, който е отпуснал средства.

Този проект е съфинансиран и от Националния съвет на българското национално малцинство в Сърбия.

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar