Bugarski investitor na proleće planira gradnju proizvodnih kapaciteta u industrijskoj zoni Beleš

Na području Slobodne zone Pirot u Dimitrovgradu u industrijskoj zoni Beleš urađen je projekat izgradnje industrijske infrastrukture i proizvodnih objekata investitora Megainvest Hold EOOD iz Bugarske, javlja portal eKapija.

Površina kompleksa je 18.600 m2, a površina industrijskih hala 6.200 m2. Uz industrijske hale predviđeni su i restoran, upravna zgrada, a predviđeno je i napajanje objekata električnom energijom preko solarnih panela.

Oko 1.500 m2 biće namenjeno za proizvodne aktivnosti kompanije Mega Group 21 DOO, dok će ostale hale biti ponuđene investitorima i zainteresovanim proizvodnim kompanijama. Početak građevinskih radova se očekuje na proleće 2023. godine.

Ovu investiciju je u oktobru za eKapiju najavio predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov.

On je rekao da je bugarska firma Megainvest holding kupila parcele tri kompanije koje nekoliko godina nisu pokrenule proizvodnju u dimitrovgradskoj industrijskoj zoni Beleš.

“Tim kompanijama pretilo je oduzimanje zemljišta, ali je postignut dogovor da Bugari otkupe njihova prava i novi investitor je sada u proceduri formiranja bescarinske zone da bi mogao da uveze materijale od kojih će graditi hale. Jedan deo biće za proizvodnju i pakovanje semenki, kikirija i pistaća, jedan za izradu nameštaja po meri, a jedan za sušenje i pakovanje voća i povrća sa teritorije opštine. Čim zona postane bescarinska krenuće se u realizaciju investicije, najkasnije na proleće sledeće godine”, rekao je Dimitrov.

Dodao je da će to biti jedina investicija u industrijskoj zoni Beleš u skorije vreme, ali da je Opština u proceduri za formiranje industrijske zone Beleš 2 na nekih 12 ha u nastavku postojeće zone.

Izvor: ekapija.com

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar