Nova radna grupa za izmenu Zakona o informisanju i medijima i Zakona o elektronskim medijima

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija je, nakon prvog sastanka i konsultacija, juče formiralo novu Radnu grupu koja će raditi na usvajanju izmena i dopuna Zakona o javnom informisanju i medijima i Zakona o elektronskim medijima, saopšteno je iz Ministarstva, javlja Danas.

Radnu grupu čine predstavnici relevantnih ministarstava i državnih organa, kao i predstavnici devet medijskih i novinarskih udruženja, i to u formatu udruženja koji su učestvovali u izradi Medijske strategije i Akcionog plana.

Prvom sastanku Radne grupe prisustvovali su ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i šef Misije OEBS u Srbiji Jan Bratu.

Jovanović i Bratu istakli su da je reč o veoma važnom medijskom zakonu i da članovi mogu da računaju na pomoć, podršku i saradnju u procesu izrade zakona.

Sastanku Radne grupe prisustvovali su i partneri iz Misije OEBS, Delegacije EU, ambasade Norveške i Fondacije Konrad Adenauer, koji sa Vladom Srbije i medijskim i novinarskim udruženjima rade u procesu izrade zakona i na svim pitanjima od značaja za medijsku zajednicu.

Izvor: Danas

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar