U Dimitrovgradu u petak prezentacija projekta “Reintegracija 2”

U sali Edukativno-obrazovnog centra u Dimitrovgradu u petak, 25. novembra sa početkom u 12:00 časova biće održana prezentacija projekta “Reintegracija 2” međunarodne organizacije ASB.

U ponedeljak, 21. novembra objavljeni su javni pozivi za podršku samozapošljavanju za korisnike kao i podršci rastu i razvoju posla za poslodavce u Dimitrovgradu.

Ovim javnim pozivima, objavljenim u okviru projekta “Reintegracija 2 – dalja podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji” podrška se može ostvariti na sledeći način:

1. Samozapošljavanje – podela plastenika i pripadajuće opreme za otpočinjanje sopstvenog posla i mentorsku podršku, poslovno savetovanje i monitorinig

2. Poslodavci – kroz dodelu subvencija poslodavcima za zapošljavanje na novootvorenim radnim mestima. Subvencija se obezbeđuje kroz nabavku opreme, mašina i materijala (20 % vrednosti granta), u visini do 3.750 evra po zaposlenom na novootovrenom radnom mestu.

Prijavni formulari i tekst javnih poziva se mogu pronaći na projektnom sajtu www.reintegracija.net – na sledećem linku – https://reintegracija.net/programi-za-pokretanje-posla/ kao i na sajtovima i oglasnim tablama Opštine Dimitrovgrad i partnera.

Više informacija o javnim pozivima u Dimitrovgradu možete dobiti pozivnom na telefon 0643122704 – Saša Mančev, ili na mail adrese – [email protected] i [email protected].

Prijava na javne pozive traje najkasnije do 6. decembra ove godine do 15:00 časova, a rezultati javnih poziva će biti objavljeni na sajtu www.reintegracija.net, sajtu IDC-a, ASB-a, kao i opštinskim i partnerskim sajtovima.

Nosilac projekta je ASB Srbija (Arbeiter-Samariter-Bund), implementator Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC), a korisnički regioni na projektu su Pirotski, Rasinski i Raški okrug. Projekat je finansiran sredstvima nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ i traje do aprila 2025. godine.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar