VIDEO: Konferencija o projektu “Reintegracija 2 – dalja podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji”

U Dimitrovgradu je održana konferencija povodom najave projekta „Reintegracija 2 – dalja podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji“.

Osnovni cilj projekta je da doprinese održivoj (re)integraciji povratnika i lokalnog socijalno ugroženog stanovništva u centralnoj i južnoj Srbiji.

Projektom će u Dimitrovgradu biti podržano više od 200 korisnika, kako bi ojačali svoj ekonomski i društveni položaj i unapredili svoju integraciju u zajednicu. Predviđena je podrška kroz obezbeđivanje subvencija za samozapošljavanje, različitih poslovnih obuka i obuka za prekvalifikacije i dokvalifikacije, subvencija poslodavcima za otvaranje novih radnih mesta i zapošljavanje povratnika i drugih teže zapošljivih kategorija stanovništva, podrška deci i mladima kroz realizaciju 80 inkluzivnih radionica, ali i razvoj institucionalnih kapaciteta u oblasti socijalne zaštite na lokalnom nivou.

Ukupna vrednost projekta za Dimitrovgrad iznosi 89.040,00 eura. Informacije o projektnim aktivnostima, otvorenim konkursima i drugi podaci biće dostupni na sajtu projekta, opštine Dimitrovgrad, partnerskih organizacija i udruženja.

Nosilac projekta je ASB Srbija (Arbeiter-Samariter-Bund), implementator Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC), a korisnički okruzi na projektu su Pirotski, Rasinski i Raški okrug. Projekat je finansiran sredstvima nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ i traje do aprila 2025. godine.

Na konferenciji u Edukativno-obrazovnom centru u Dimitrovgradu o projektu „Reintegracija II“, planiranim aktivnostima kao i o rezultatima prethodnog projekta „Reintegracija I“ govorio je Igor Kojčić, projektni menadžer IDC, a prisutnima su se obratili i predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov, direktora ASB-a za Srbiju Gordan Velev i direktor IDC-a Miodrag Nedeljković,

Nakon konferencije izjave za medije dali su Igor Kojčić, Gordan Velev i Vladica Dimitrov.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
2022.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar