Do 30. decembra izjašnjavanje učenika osmog razreda o izboru predmeta za treći test na završnom ispitu

Učenici koji u školskoj 2022/2023. godini završavaju osmi razred mogu od danas da se izjasne koji će test, od pet ponuđenih predmeta (biologija, geografija, istorija, fizika ili hemija), raditi kao treći test na završnom ispitu, saopštava Ministarstvo prosvete.

Navodi se da će izjašnjavanje trajati do 30. decembra i da učenici mogu da se izjasne na dva načina – pisanim putem u školi ili elektronskim putem, na portalu Moja srednja škola.

Ukoliko se učenik nakon izjašnjenja predomisli, odnosno želi da promeni predmet koji će polagati na trećem testu, to će moći da učini u školi do 1. februara 2023. godine.

Kako je precizirano u saopštenju, učenik može da ostvari najviše 14 bodova na testu iz srpskog jezika, odnosno maternjeg jezika, 14 bodova na testu iz matematike i 12 bodova na trećem testu.

Završni test na kraju osnovne škole se polaže rešavanjem tri testa – iz srpskog/maternjeg jezika, matematike i testa po izboru učenika iz nastavnih predmeta: biologija, geografija, istorija, fizika ili hemija, objavljeno je na zvaničnom sajtu Ministarstva prosvete.

Izvor: mpn.gov.rs

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar