Instalacija novih parnih kotlova u bosilegradskom Centru za kulturu

Počela je druga faza zamene parnih kotlova za grejanje u Centru kulture u Bosilegradu, u okviru koje se novi kotlovi povezuju sa postojećim radijatorima, javlja NRTV-Bosilegrad.

Za ovaj projekat opština Bosilegrad je dobila 5,5 miliona dinara na konkursu Ministarstva zaštite životne sredine i obezbedila još 2,5 miliona dinara.

„Vrednost ove faze projekta je oko 3 miliona dinara. Oko milion dinara je ušteđeno na nabavci kotlova, a preostala sredstva finansira opština Bosilegrad. Izvođač radova je, kao i u prethodnoj fazi, firma AD „Crna trava“ iz Leskovca“, rekao je direktor Centra kulture Voislav Božilov.

Predsednik opštine Vladimir Zaharijev izuzetno je zahvalan Vladi Republike Srbije i resornom ministarstvu koji su izdvojili sredstva za kupovinu parnih kotlova.

„Ovim projektom rešićemo problem grejanja u Centru kulture, u kojem su smeštene i Narodna biblioteka „Hristo Botev”, Centar za socijalni rad i Nova RTV Bosilegrad. Uštedećemo novac na potrošnji električne energije, koje opština sada izdvaja za zagrevanje prostorija pomenutih ustanova, a taj iznos nije mali“, kazao je Zaharijev.

Izrazio je zahvalnost inž. Stevanu Ivanovu i njegovim sinovima, koji su na zahtev opštine besplatno izradili tehnički projekat, kao i članovima Opštinskog veća, referentima u Opštinskoj upravi i rukovodstvu Centra kulture, koji su učestvovali u izradi projekta.

Izvor: NRTV-Bosilegrad

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar