PU Pirot apeluju na bicikliste da poštuju saobraćajne propise

Na teritoriji Policijske uprave Pirot tokom jučerašnjeg dana dogodile su se dve saobraćajne nezgode. Od toga jedna saobraćajna nezgoda sa većom materijalnom štetom, u kojoj su učestvovala dva teretna vozila i druga saobraćajna nezgoda, u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo i bicikl, u kojoj je biciklista zadobio teške telesne povrede opasne po život.

Iz Policijske uprave Pirot apeluju na vozače bicikla i pešake, da su u obavezi da poštuju saobraćajne propise. Prilikom kretanja noću i u uslovima smanjenje vidljivosti, vozač bicikla mora da ima upaljeno na prednjoj strani svetlo bele boje i na zadnjoj strani svetlo crvene boje. Za kretanje smeju da koriste kolovoz u širini od najviše jednog metra od desne ivice kolovoza. Preporuka je da za kretanje noću koriste garderobu svetlije boje, odnosno da na sebi imaju odeću ili opremu koja reflektuje svetlost.

Takođe, vozači ne smeju da započnu bilo koju radnju vozilom u saobraćaju na putu pre nego što se uveri da radnju može izvršiti na bezbedan i propisan način.

Svi putevi na teritoriji Policijske uprave Pirot su prohodni i saobraćaj se odvija nesmetano., a na svim putnim pravcima vidljivost je dobra, stoji u saopštenju.

Izvor: PU Pirot

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar