PU Pirot: Biciklisti tokom vikenda napravili 19 prekršaja

Prema najnovijem izveštaju Policijske uprave u Pirotu u dane vikenda nije bilo saobraćajnih nezgoda. U redovnoj kontroli saobraćaja isključen je jedan vozač koji je upravljao putničkim motornim vozilom u stanju veoma teške alkokolisanosti od 1,71 promila alkohola u organizmu.

U saopštenju se navodi da je u redovnoj kontroli saobraćaja na putevima koja je usmerena na kontrolu vozača bicikla, u dane vikenda kontrolisano 60 biciklista. Tom prilikom otkriveno je 19 prekršaja (1 biciklista upravljao pod dejstvom alkohola i 18 biciklista nije imalo upaljena svetla).

Iz Policijske uprave Pirot kažu da prilikom kretanja noću i u uslovima smanjene vidljivosti bicikl mora da ima upaljeno jedno belo svetlo na prednjoj strani i jedno crveno na zadnjoj strani.

Za nepoštovanje ove odredbe Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima u naseljenom i van naseljenog mesta predviđena je novčana kazna od 3.000 do 40.000 dinara, odnosno kazna zatvora u trajanju od 45 dana u slučaju izazivanja opasnosti za drugog učesnika u saobraćaju ili prouzrokovanja saobraćajne nezgode.

Svi putevi na teritoriji Policijske uprave Pirot su prohodni i saobraćaj se odvija nesmetano uz pojačanu opreznost zbog moguće poledice na kolovozu, a na svim putnim pravcima vidljivost je dobra, stoji u saopštenju.

Izvor: PU Pirot

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar