Usvojen budžet opštine Dimitrovgrad za 2023. godinu

Na sednici Skupštine opštine Dimitrovgrad usvojena je odluka o budžetu opštine Dimitrovgrad za 2023. godinu. Ukupno planirani prihodi i rashodi iznose 757.345.000 dinara. Tekuća budžetska rezerva planirana je u iznosu od 10 miliona, a stalna od milion dinara.

Prema rečima zamenika predsednika opštine Zorana Gerova, budžet za narednu godinu biće socijalni jer će, kako kaže, ubedljivo najviše sredstava biti izdvajeno za socijalne potrebe.

Na zasedanju lokalnog parlamenta usvojen je izveštaj o poslovanju budžeta opštine Dimitrovgrad za period od 1. januara do 30. septembra tekuće godine, kao i odluke o lokalnim komunalnim taksama, o naknadama za korišćenje javnih površina, o visini naknade za usluge koje vrši Opštinska uprava za narednu godinu, o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u organizacionim oblicima sistema lokalne samouprave, kao i o eksternoj reviziji završnog računa za 2023. godinu.

Odbornici su usvojili odluke o donošenju izmena i dopuna Prostornog plana opštine Dimitrovgrad, o pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu opštine, o dodeli stambene podrške za subvencionisanje zakupnine, o dodeli stambene podrške za unapređenje uslova stanovanja. kao i o taksi pevozu na teritoriji opštine.

Data je saglasnost na Program poslovanja Turističke organizacije „Caribrod“ sa finansijskim planom za 2023. godinu i cenovnikom roba i usluga, na Program poslovanja JP „Komunalac“ sa finansijskim planom i cenovnikom usluga za sledeću godinu, na Program rada Centra za socijalni rad za opštinu Dimitrovgrad sa planiranim sredstvima za vršenje poslova socijalne zaštite iz nadležnosti opštine u narednoj godini, na Plan i program rada sa finansijskim planom Narodne biblioteke „Detko Petrov“, na Program rada Centra za kulturu sa finansijskim planom, na Program rada sa finansijskim planom Istorijskog arhiva Pirot za 2023. godinu, kao i na Program rada – javna ovlašćenja i finansijski plan Crvenog krsta Dimitrovgrad za narednu godinu.

Na sednici su usvojeni godišnji plan rada Štaba za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad za 2023. godinu, izmene Programa za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za opštinu Dimitrovgrad u 2022. godini, kao i Rešenje o obrazovanju Saveta za brigu o selu.

Snimak XXIII sednice Skupštine opštine Dimitrovgrad možete pogledati na sledećem linku.

A. Todorov

Foto: Mikica Kostov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar