Budžet opštine Bosilegrad za 2023. godinu veći za 8,1 odsto u odnosu na ovu godinu

Na XVIII redovnoj sednici Skupštine opštine Bosilegrad usvojeno je svih 46 tačaka dnevnog reda, prenosi NRTV – Bosilegrad.

Odbornici su na sednici usvojili budžet opštine Bosilegrad za nastupajuću godinu. Ukupan projektovani iznos je 762 miliona 415 hiljada dinara, što je za 8,1 odsto više u odnosu na ovogodišnji budžet, koliko je maksimalno uvećanje dozvoljeno zakonom.

Pored V rebalansa opštinskog budžeta za 2022. godinu usvojen je Predlog odluke o otuđenju građevinskog zemljišta iz javne svojine opštine Bosilegrad neposrednom pogodbom po tržišnoj ceni, Predlog odluke o izmeni Odluke o usklađivanju Osnivačkog akta Turističke organizacije opštine Bosilegrad, o dopunama Odluke o ostvarivanju prava na socijalnu zaštitu o čijem se obezbeđenju stara opština Bosilegrad, o izmeni i dopuni Pravilnika o radu JP Veterinarska ambulanta „Bosilegrad“.

Odbornici su dali saglasnost na Rešenja o usvajanju Izveštaja o radu i finansijskih izveštaja, kao i izmenu finansijskog plana opštinskih institucija, ustanova i javnih preduzeća.

Na sednici je imenovan Opštinski savet roditelja u sastavu: Gordana Iliev i Emilija Andonov Ivančov, predstavnice Predškolske ustanove „Dečja radost“, Marijela Miladinović Zarev i Ana Eftimov (O.Š. “Georgi Dimitrov“), Jelica Vasilov Mitreva i Tanja Cekov (Gimnazija Bosilegrad). Vladimir Stojnev, dipl. pravnik iz Gornje Ljubate je imenovan za drugog savetnika pacijenata. Vladan Nikolov, diplomirani sociolog, imenovan je za novog vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije opštine Bosilegrad, nakon razrešenja Ivane Milanov.

Za nove članove Upravnog odbora Predškolske ustanove „Dečja radost“ iz reda roditelja imenovane su Gordana Iliev i Aleksandra Ilijević umesto Sandre Ilijev i Antoanete Stoičkov.

U završnom delu sednice predsednik opštine Vladimir Zaharijev se osvrnuo na aktuelne projekte među kojima je istakao asfaltiranje regionalnog puta Bosilegrad – Granični prelaz Goleš, novih ulica i popravku oštećenih putnih deonica u gradu, rekonstrukciju i dogradnju zgrade Predškolske ustanove „Dečja radost“. Kao rezultat odlične saradnje i dogovora opštinskog rukovodstva sa državnim vrhom i resornim ministarstvima, opština Bosilegrad je pre nekoliko meseci obezbedila i kombi za prevoz seoskog stanovništva. Zahvalio se svim ljudima dobre volje i zaposlenima u javnim preduzećima koji su se uključili u aktivnosti članova opštinskog rukovodstva u prikupljanju pomoći i obilasku socijalno ugroženih meštana opštine. Svim građanima Bosilegrada poželeo je dobro zdravlje i srećne predstojeće praznike.

J. P.

Izvor i foto: NRTV – Bosilegrad

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar