U dimitrovgradskoj galeriji otvorena izložba radova Samante Mihajlović i Anđele Ristić

U dimitrovgradskoj galeriji “Metodi Meta Petrov” sinoć je otvorena izložba radova Samante Mihajlović iz Dimitrovgrada i Anđele Ristić iz Pirota. Postavka obuhvata četrdesetak dela rađenih kombinovanom tehnikom.

Mlada dimitrovgradska slikarka Samanta Mihajlović kaže za FAR da je slikarstvom počela da se bavi još od malih nogu i da ju je crtanje veoma interesovalo.

“Svoj prvi autoportret sam odradila u studentskim danima. Ljudima se to svidelo i počeli su da me pitaju da li mogu da odradim neke radove za njih i kasnije je to preraslo u neki hobi. Na ovoj izložbi sam izložila dvadesetak radova. Neke portrete sam radila po narudžbini, neki su bili fiktivni likovi, a neki likovi su bili sa interneta koji su mi u tom trenutku bili inspirativni. Svoje portrete sam radila pretežno ugljenom i olovkom, a kasnije sam dodala tuš i zlatne listiće”, ističe Mihajlović.

Pirotska slikarka Anđela Ristić je za FAR rekla da ljubav prema likovnoj umetnosti gaji još od malena, a želja za crtanjem joj se pojačala u 7. i 8. razredu osnovne škole.

“Nakon osnovne škole sam upisala srednju umetničku školu u Nišu i slikarstvo mi je bilo omiljeno, a najviše radim akrilnim bojama. Ovde sam izložila desetak slika i isto toliko grafika. Slike sam radila akrilnim bojama, a grafike su uglavnom linorezi i suva igla”, kazala je Ristić.


Samanta Mihajlović

Rođena je 1989. godine u Pirotu. Po struci je specijalista strukovni inženjer saobraćaja. Umetnošću je počela da se bavi iz hobija. Trenutno se bavi tetoviranjem i izradom portreta. Ćlan je Udruženja likovnih amatera Dimitrovgrad. Bila je učesnik dve kolektivne izložbe u galeriji “Metodi Meta Petrov”.


Anđela Ristić

Rođena je 2004. godine u Pirotu. Trenutno pohađa srednju umetničku školu u Nišu na smeru likovni tehničar. Živi i radi na relaciji Pirot – Niš. Do sada je izlagala na školskim izložbama u galeriji “Čedomir Krstić” u Pirotu, na školskim izložbama u umetničkoj školi u Nišu, na izložbi povodom konkursa “Žena – dah života” i učestvovala na izradi murala na zgradi regionalnog centra Niš u okviru školskog projekta.

A. Todorov

Foto: Ivo Tomov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar