U Dimitrovgradu održan novogodišnji koncert muzičke škole “Dr Dragutin Gostuški”

U susret novoj godini, u velikoj sali Centra za kulturu u Dimitrovgradu 22. decembra održan je tradicionalni novogodišnji koncert Osnovne muzičke škole “Dr Dragutin Gostuški” iz Pirota.

Učenici su u saradnji sa svojim profesorima priredili lepo muzičko veče u duhu predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, a publika je uživala u muziciranju mladih muzičara.

Pored talentovanih i nadarenih izvođača iz isturenog odeljenja iz muzičke škole u Dimitrovgradu na koncertu je nastupio i hor Osnovne škole “Hristo Botev”, kao i deca iz Predškolske ustanove “8. septembar”.

“Prezadovoljna sam radom i trudom učenika naše škole. Ovo je kruna našeg ovogodišnjeg rada. Deca su bila divna i radila su tokom čitavog polugođa. Pored novogodišnjeg koncerta naša škola je proslavila 20 godina postojanja i rada, objavili smo i monografiju, tako da je za nama jedna uspešna godina. Učenicima bih poželela da tokom raspusta vežbaju, a građanima Dimitrovgrada srećnu i uspešnu novu godinu”, rekla je u izjavi za medije nastavnica klavira Miljana Antanasijević.

Izdvojeno odeljenje u Dimitrovgradu počelo je sa radom 2006. godine i ove godine na odseku za klavir, violinu i harmoniku se školuje 39 učenika. Ovu školsku godinu muzičku školu pohađa ukupno 195 đaka iz Pirota, Dimitrovgrada i Babušnice.

Ekipa FAR-a mladim muzičarima želi uspešnu novu godinu, da im donese puno zdravlja i petica u školi, kao i mnogo nagrada na muzičkim takmičenjima.

A. Todorov

Foto: Ivo Tomov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar