U biblioteci otvorena izložba “Arhitektura u službi turizma”

U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu sinoć je otvorena izložba pod nazivom “Arhitektura u službi turizma”. Na ovoj izložbi predstavljeni su radovi studenata Građevinsko-arhitektonskog fakulteta iz Niša i Univerziteta za arhitekturu, građevinarstvo i geodeziju iz Sofije.

Gordana Rančev, predsednik udruženja “BalkanARHitrav” je kazala da su radovi plod mašte i kreativnosti dvanaestoro studenata arhitekture koji su tokom sedmodnevnog rada na ovogodišnjoj školi arhitekture imali za zadatak da urade idejna rešenja rekonstrukcije i revitalizacije seoske škole u Poganovu, kao i idejno rešenje rekonstrukcije javnog centralnog prostora u tom selu.

“Moram da napomenem da je ove godine letnja škola arhitekture realizivana kao nezavisan projekat, a ovaj projekat “Arhitektura u službi turizma” se samo nadograđuje i nadovezuje na rezultate letnje škole arhitekture. “Arhitektura u službi turizma” je projekat koji se realizuje u okviru projekta koji je opština pokrenula za razvoj turizma u 2022. godini. Ono što je bitno napomenuti jeste da ova idejna rešenja rekonstrukcije i revitalizacije škole mogu da posluže za dalju razradu ili kao ideja lokalnoj samoupravi da se škola obnovi i da joj se da nov život”, navela je ona.

Rančev je takođe dodala da će naredna škola arhitekture biti održana u Bugarskoj i da njene kolege već rade na tome, a da će 10. jubilarna škola biti održana u Srbiji.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar