PU Pirot: Ne koristite pirotehnička sredstva tokom praznika

Policijska uprava u Pirotu apeluje na građane da tokom predstojećih praznika ne koriste pirotehnička sredstva, jer na taj način mogu povrediti sebe, ali i osobe u svojoj okolini.

Iz policije podsećaju roditelje da igra sa pirotehnikom može biti izuzetno opasna, može doći do teških povreda, opekotina, razderotina, povreda lica, šaka, a u težim slučajevima i do invaliditeta, kao i do požara i eksplozija.

U saopštenju se navodi da je Zakonom izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj osoba, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnicima.

Takođe, napominjU da vatromet mogu koristiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ovlašćena službena lica u PU Pirot aktivno preduzimaju sve mere i aktivnosti u skladu sa zakonom kako bi sprečili neovlašćenu prodaju i upotrebu pirotehničkih sredstava.

“One koje zateknu da neovlašćeno prodaju biće sankcionisani, a pirotehnika će im biti oduzeta, saopštavaju iz Policijske uprave Pirot.

A. Todorov (izvor: PU Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar