Još 5 dana za nominaciju za Regionalnu novinarsku nagradu “Gordana Suša”

Regionalna novinarska nagrada „Gordana Suša“ za televizijsko novinarstvo biće prvi put dodeljena 2. februara ove godine, a do zaključenja roka za nominacije preostalo je još pet dana.

Nagradu je osnovalo Nezavisno udruženje novinara Srbije, u saradnji sa partnerskim organizacijama iz regiona, a dodjeljuje se novinarkama i novinarima sa prostora bivše Jugoslavije za izuzetna dostignuća u televizijskom novinarstvu, odnosno za nezavisno, profesionalno i odgovorno novinarstvo, u skladu sa univerzalnim etičkim novinarskim kodeksom i u službi javnog interesa i slobode medija.

Novinarke i novinare za nagradu mogu predložiti pojedinci, redakcije, udruženja i neformalne grupe, a rok za nominaciju je 10. januar.

Prijava se može poslati putem prijavnog formulara koji se nalazi na linku https://forms.gle/1yVccowhnaAELc6e7 ili na imejl adresu: [email protected] (u naslovu imejla obavezno napisati: „Nagrada Gordana Suša 2022“).

Odluku o dobitniku/ci doneće stručni žiri koji čine novinari i medijski stručnjaci iz regiona.

Svečana dodela Nagrade biće održana 2. februara u Beogradu, a laureatu/kinji će biti dodeljena plaketa i novčana nagrada u iznosu od 3.000 evra.

Novinarska nagrada „Gordana Suša“ osnovana je sa ciljem da sačuva i održi sećanje na jednu od najboljih srpskih i jugoslovenskih televizijskih novinarki i predsednicu NUNS-a, i da podrži ideje za koje se Gordana Suša (1946-2021) beskompromisno borila tokom cele karijere: bezuslovni profesionalni i fer odnos u izveštavanju, borba za medijske slobode i ljudska prava, tolerancija među svim nacionalnim i društvenim grupama, antiratni aktivizam, kao i borba za profesionalne standarde i bezbednost novinara, saopštilo je Nezavisno udruženje novinara Srbije.

Izvor i foto: NUNS

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar