Dimitrovgrad dobio prvu bebu u 2023. godini

Opština Dimitrovgrad dobila je prvu bebu u 2023. godini. Naime, majka Ana Borisov je na svet donela devojčicu tešku 3.630 grama i dugačku 50 centimetara. Devojčica je rođena 17. januara u pirotskom porodilištu. Ovo je za FAR izjavila Aleksandra Gocev, patronažna sestra dimitrovgradskog Doma zdravlja.

U prošloj godini u dimitrovgradskoj opštini rođeno je 48 beba – 26 dečaka i 22 devojčice, što je za 12 više u odnosu na 2021. godinu, kaže patronažna sestra.

Promocija kalendara “Plaketa humanosti” na kome će se naći sve bebe rođene u prošloj godini biće održana u drugoj polovini januara meseca u Edukativno-obrazovnom centru u Dimitrovgradu, a sva prikupljena sredstva od prodaje kalendara biće namenjena porodici Manić iz sela Izatovci, ističe Gocev.

“To je dvanaesta godina zaredom kako organizujemo akciju “Da nas bude više”, a sve u cilju povećanja nataliteta u našoj opštini. Kada smo počeli sa ovom kampanjom 2011. godine imali smo 47 rođenih beba, a za vreme korone taj broj je opao, tako da smo 2020 godine imali 39, a 2021. 36 beba, navela je ona.

A. Todorov

Foto: pixabay.com

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar