Vatrogasna služba u Bosilegradu dobila novo vozilo

Vatrogasno-spasilačka jedinica u Bosilegradu bogatija je za još jedno specijalizovano vozilo za potrebe profesionalne vatrogasne jedinice namenjeno za gašenje požara u šumama i teško dostupnim terenima, javlja NRTV – Bosilegrad.

Namena vozila-autociterne je da omogući što bolje izvršenje radnih zadataka i da za najkraće vreme omogući dolazak na mesto intervencije. Cisterna je namenjena za snabdevanje vodom navalnih vatrogasnih vozila, ali i za samostalno gašenje požara.

Predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev istakao je da je cisterna obezbeđena na zahtev Štaba za vanredne situacije opštine Bosilegrad, te da je značajno unapređena oprema Vatrogasno-spasilačke jedinice u Bosilegradu i obezbeđeni dobri uslovi za njihov nesmetan i profesionalan rad. Kako naglašava Zaharijev, Vatrogasno-spasilačka jedinica u Bosilegradu trenutno raspolaže sa 3 vatrogasna vozila, a sa po jednom cisternom raspolažu javna preduzeća “Građevinsko zemljište i putevi” i “Usluga”. Pored cisterne, vatrogasnoj službi prispelo je i novo terensko vozilo „dacia duster“, koje će biti korišćeno kao komandno vozilo.

“Zahvaljujem Ministarstvu unutrašnjih poslova i Vladi Republike Srbije, kao i Luki Čaušiću, vršiocu dužnosti pomoćnika ministra unutrašnjih poslova – načelniku Sektora za vanredne situacije”, precizirao je Zaharijev.

A. D.

Izvor i foto: NRTV – Bosilegrad

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar