MUP apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise

Zbog obeležavanja Svetog Jovana, jedne od najčešćih krsnih slava u Republici Srbiji i završetka zimskog raspusta za učenike osnovnih škola, ovog vikenda očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja na svim važnijim putnim pravcima u Srbiji, saopšteno je na zvaničnom sajtu MUP-a.

Ministarstvo unutrašnjih poslova naglašava da je u poslednjih pet dana u saobraćajnim nezgodama poginulo 8, a povređena su 124 učesnika u saobraćaju.

U cilјu unapređenja bezbednosti saobraćaja, policijski službenici saobraćajne policije sprovodiće mere pojačane kontrole, a aktivnosti će prvenstveno biti usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koji direktno ugrožavaju bezbednost saobraćaja.

Iz policije apeluju na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja.

Takođe, s obzirom na najavlјene snežne padavine tokom vikenda, upozoravaju vozače da brzinu kretanja vozila prilagode stanju puta i atmosferskim prilikama i da ne kreću na put ukoliko nemaju propisanu zimsku opremu, stoji u saopštenju.

Izvor: mup.gov.rs

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar