Vladika niški Arsenije uručio dimitrovgradskim osnovcima novogodišnje paketiće

Vladika niški gospodin Arsenije uručio je učenicima od I do VIII razreda osnovne škole “Hristo Botev” u Dimitrovgradu novogodišnje paketiće.

“Meni je uvek srce puno kada vidim osmeh na licima dece. Ove godine smo uz pomoć dobrih ljudi uspeli da obezbedimo paketiće za svu školsku decu, ne samo u Dimitrovgradu, nego i u mnogim drugim opštinama Eparhije niške. Radi se o božićnim novogodišnjim paketićima, ali s obzirom da su deca bila na raspustu mi smo se odlučili da ih podelimo prvog radnog dana u drugom polugodištu. Poruka učenicima je da pre svega budu dobri, pošteni i humani, da sve ljude gledaju istim humanim ljudskim očima i da sve što budu u školi naučili kasnije u životu mogu da primenjuju, a pre svega da njihova srca budu otvorena i puna ljubavi za sve ljude”, rekao je u izjavi za medije Vladika niški gospodin Arsenije.

“23. januar će za nas ostati dan za pamćenje zato što smo imali zadovoljstvo da Vladika Arsenije zajedno sa svojim saradnicma uruči našim đacima paketiće. Ovom prilikom želim da se zahvalim njima i svim ljudima dobre volje koji su pomogli, kao i predsedniku opštine Vladici Dimitrovu koji je svojim prisustvom udostojio ovaj lep dan za nas. Svim učenicima, njihovim roditeljima i kolegama želim srećan početak drugog polugođa”, kazala je direktorka škole Milena Stavrov.

Ukupan broj đaka u osnovnoj školi od prvog do osmog razreda je 413.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar