Kako se registrovati na e-Agrar

Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je proces uvođenja registrovanih gazdinstava u elektronski sistem e-Agrar kako bi se modernizovao i ubrzao proces upisa i promene podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava.

Uvođenje ovog sistema objašnjeno je u nekoliko koraka.

Prvi korak u procesu uvođenja e-Agrar sistema je prijava na Portal eID – Portal za elektronsku identifikaciju. Ukoliko imate pametan telefon, a do sada to niste uradili, evo kako izgleda postupak:

– Posetite najbližu poštu ili Poljoprivrednu stručnu službu Srbije (PSSS) ovlašćenu za registraciju korisničkog naloga i izdavanje parametara ili QR koda za aktivaciju mobilne aplikacije ConsentID pomoću koje ćete se uspešno prijaviti na portal eID.

– Mobilnu aplikaciju ConsentID možete preuzeti na Google Play prodavnici za sve Android korisnike kao i na App Store za sve iOS korisnike.

– Skenirarajte QR kod ili parametre unesite ručno u aplikaciju i time ste završili proces aktivacije mobilne aplikacije ConsentID.

Pored vašeg pametnog telefona, neophodno je da imate i aktivnu mejl adresu.

Ukoliko vam je potrebna pomoć da završite korake dva i tri uvek se možete obratiti najbližem PSSS-u ili trezoru gde će vam zaposleni pružiti svu potrebnu podršku.

Nakon kreiranog eID-a, naredni korak podrazumevaće prijavu u elektronski registar poljoprivrednih gazdinstava (eRPG), a potom i prijavu za podsticaje – o čemu će, poručuju iz Ministarstva, poljoprivrednici biti pravovremeno obavešteni.

Poljoprivredni proizvođači u Srbiji od sredine januara mogu da preuzmu svoj elektronski ID broj. Preko novog sistema bi 450.000 poljoprivrednih gazdinstava prešlo na digitalno vođenje posla.

Izvor: agrosmart.net

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Latest comments
  • Nije logično da se mora imati pametni telefon da bi se postalo e-agrar korisnik.Šta je sa onima koji imaju desk top ili lap top računare?Kako oni da se ponašaju.

  • Zasto nemoze da se aktivira aplikacija za registraciju domacinstva??????

  • Dana 25.02.2023. sam u posti 18110 u naselju niKola tesla(opstina niska BANJA-Grad NIS) dobio qr kod za registraciju na portalu e- agrar.
    Pri unosenju podataka sluzbenik je u E-ADRESI umesto ostaloga umesto 63 greskom uneo 62.
    Pokusavao je da gresku ispravi nije uspeo.
    Sta da radim?

  • Kako da dođem Do QR?

  • Postovani, prilikom registarice na e agrar e potpisom licnom kartom, javlja nalog je zakljucan, kakva je dalja procedura?

Ostavi komentar