Karate klub “Caribrod” se okitio sa pet medalja na turniru u Kraljevu

Na Svetosavkom kupu “Trofej Kraljeva 2023” i 10. Memorijalu profesor Milan Tošev Toške u Kraljevu, Karate klub “Caribrod” osvojio je pet medalja u konkurenciji 260 takmičara iz 32 kluba iz Srbije.

Za dimitrovgradski klub nastupilo je petoro karatista koji su osvojili isto toliko medalja u disciplini kate pojedinačno – jednu zlatnu, jednu srebrnu i tri bronzane.

Zlatnom medaljom okitila se Kristina Gocev u kategoriji juniorki apsolutni nivo. Ona je bez većih problema lako stigla do finala i trijumfovala.

Sara Slavov je nastupila u kategoriji kadetkinja klasa B i osvojila srebrnu medalju. I ona je lako stigla do finala gde su nijanse odlučile pobednika.

Tragičar dana bio je Angel Ivanov koji je nastupio u kategoriji kadeta – klasa B i osvojio bronzanu medalju. Posle najblaže rečeno čudne odluke sudijske trojke u borbi za finale izgubio je rezultatom 2:1, iako je radio majstorsku katu, dok je njegov protivnik radio učeničku i po oceni mnogih koji su pratili nastup, Angel je bio bolji, ali sudijska reč je bila poslednja.


Na turniru su nastupili i Nikolina Petrov u kategoriji pionirki 2012. godište, klasa ED. Do bronzane medalje morala je žestoko da se bori imajući u vidu da su kategorije najmlađih najmasovnije. Potpuno ista situacija je bila i za Luku Veličkova, koji je nastupio u kategoriji pionira 2013. godište klasa ED. Osvojio je bronzanu medalju u jakoj konkurenciji, saopštio je Karate klub “Caribrod”.

Tehnički organizatori turnira održanog 29. januara bili su Karate klubovi,,IPON“ Vrba – Kraljevo, „PADOBRANAC“ Vrnjačka Banja i ,,SA-TA-MI“ Kraljevo, pod pod pokroviteljstvom Karate saveza uže Srbije i Karate federacije Srbije.

P. Videnov (izvor i foto: Karate klub “Caribrod”)

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar