Na “Gradini” zaplenjeni računari i mobilni telefoni

Carinici su na graničnom prelazu “Gradina”, u saradnji sa policijom, sprečili putnika jednog autobusa, da preko granice neopaženo prenese kofere i torbe pune laptop i tablet-računara, kao i mobilnih telefona, saopšteno je iz Uprave carina.

U saopštenju se navodi da je prekršaj otkriven kada je na izlazu iz zemlje za detaljnu kontrolu izdvojen autobus stranih registarskih oznaka, koji je sa šest putnika saobrćao iz Nemačke ka Turskoj. Tom prilikom su među prtljagom pronađena tri kofera u koje je bilo spakovano ukupno 45 različitih laptop i tablet-računara sa punjačima, 43 mobilna telefona, kao i pet muških ručnih časovnika u originalnom pakovanju.

Reč je o korišćenim računarima i tabletima poznatih proizvođača kao što su ”HP”, ”Acer”, ”Lenovo”, ”Toshiba” i drugi, upotrebljavanim mobilnim telefonima ”Samsung”, ”Sony”, ”Huawei” i slično i novim ručnim satovima marke ”Martin line”.

Krijumčarena roba biće zadržana do okončanja prekršajnog postupka pokrenutog protiv 52-godišnjeg putnika pred nadležnim sudom, stoji u saopštenju.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar