IN MEMORIAM: Preminuo dimitrovgradski novinar Boban Dimitrov

Danas je u 53. godini iznenada preminuo Boban Dimitrov iz Diimitrovgrada, jedan od najboljih novinara bugarske nacionalne manjine u Srbiji i hroničar Dimitrovgrada. Boban Dimitrov je rođen 1970. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio je u Dimitrovgradu. Studirao je Pravni fakultet u Nišu, gde je stekao zvanje pravnika. Novinarsku karijeru započeo je 1997. godine u Novinsko-izdavačkoj ustanovi “Bratstvo” sa sedištem u Nišu i u istoimenom listu bugarske manjine u Srbiji.

U svom stvaralačkom i kreativnom novinarskom poslu u listu “Bratstvo” objavljivao je brojne novinarske članke raznovrsnih medijskih žanrova – reportaže, intervjue, komentare, humoreske… Kao izuzetno talentovan slikar amater crtao je karikature u listu “Bratstvo”, a autor je i poznatog strip junaka Baj Asen. Godinama je pisao i za popularnu rubriku “Mančin rabuš”, a sastavljao je i ukrštenice. Veoma vredan i odan žurnalistici ceo svoj radni vek proveo je kao novinar-dopisnik lista “Bratstvo” i sadašnjeg lista “Novo Bratstvo” iz Dimitrovgrada i posvetio veliku pažnju tradiciji i kulturi bugarske zajednice u nekadašnjoj Jugoslaviji i Srbiji.

Dimitrov je ostavio veliki trag na polju žurnalistike pišući tekstove na bugarskom, ali i na srpskom jeziku. Poznavajući odlično oba jezika bavio se i prevodilačkim poslom.

Novinarske članke objavljivao je i u nedeljniku “Narodne novine” iz Niša i u listu “Sloboda” iz Pirota, kao i u još nekoliko drugih novina.

Novinar Boban Dimitrov je bio i jedan od saradnika Internet Portala FAR iz Dimitrovgrada.

Prerano preminuli novinar Boban Dimitrov biće sahranjen u petak, 10. februara u 14:00 časova na gradskom groblju u Dimitrovgradu.

Počivaj u miru, dragi kolega i prijatelju. Tvoje kolege novinari sa kojima si profesionalno i prijateljski sarađivao nikada te neće zaboraviti, a tamo gde odlaziš susrešćeš se sa plejadom novinarskih veličina kojima si bio i ostaćeš ravan.

Večna ti pamet i poslednji pozdrav od redakcije lista “Novo Bratstvo” i redakcije portala FAR.

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar