NUNS raspisao konkurs za nagradu za istraživačko novinarstvo “Dejan Anastasijević”

Nezavisno udruženje novinara Srbije uz podršku Ambasade SAD osamnaestu godinu za redom dodeljuje Nagradu za istraživačko novinarstvo “Dejan Anastasijević”. Rok za podnošenje prijava je 30. mart ove godine.

Nagrada se dodeljuje u tri kategorije:

1. Elektronski mediji (radio i televizija)
2. Štampani mediji
3. Onlajn mediji

Pored gore navedene tri kategorije od ove godine NUNS uvodi i nagradu publike. Naime, nakon objave nominovanih radova od strane žirija publika će glasati za jedan od nominovanih radova i rad koji bude skupio najveći broj glasova dobiće nagradu publike.

Za nagradu mogu da konkurišu autori/ke radova koji su objavljeni u medijima u Srbiji od 30. marta 2022. do 30. marta 2023. godine. Krajnji rok za prijavu na konkurs je 30. mart ove godine. Radove može prijaviti sam autor/ka, njen/njegov urednik/ca ili kolega/nica.

Nagrada se dodeljuje za istraživačke novinarske radove, koji se bave temama od izuzetne važnosti za građane teritorije na kojoj se medij distribuira, emituje ili koristi, otkrivaju i dokazuju nepoznate činjenice do kojih su novinari došli sopstvenim radom.

Informacija o nominovanim radovima u svakoj kategoriji biće objavljena na sajtu NUNS-a, a pobednici će biti proglašeni na samoj svečanosti dodele nagrada. Pobednici u sve tri kategorije biće nagrađeni sa po 100.000 dinara.

NUNS će objaviti koji radovi su nominovani najmanje dve nedelje pre svečane dodele nagrada koja će se organizovati povodom Dana slobode medija 3. maja.

Sve informacije o konkursu i uslovima mogu se dobiti na web strani NUNS-a www.nuns.rs, putem e-mail adrese [email protected] ili na telefon 066 / 88 22 001.

Uputstvo za prijavu, kriterijume, formular, formu za potvrdu medija mogu se preuzeti na sajtu NUNS-a. Prijava se može popuniti i onlajn na sledećem linku.

Izvor: NUNS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar