Fond PIO raspisao poziv za boravak penzionera u banjama

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) raspisao je konkurs za prijem zahteva za upućivanje penzionera na rehabilitaciju u banjama. U skladu sa tim konkursom, kako je objavljeno na sajtu PIO fondu, pravo na desetodnevni oporavak u banjama i lečilištima Srbije imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, čija primanja iznose do 37.809 dinara i koji osim penzije nemaju druga lična primanja.

Kako se navodi u saopštenju Fonda PIO penzioneri se na konkurs mogu prijavljivati do 2. marta, kažu u Fondu PIO.

Pravo da se jave na oglas imaju i penzioneri koji su to pravo ostvarili primenom domaćih propisa i koji primaju penziju iz inostranstva, pod uslovom da zbir tih penzija iznosi do 37.809 dinara.

Navodi se da ke uz prijavu potrebno podneti penzijski ček, dokaz o visini penzije iz inostranstva odnosno izvod iz banke, potvrdu inostranog nosioca socijalnog osiguranja za devizne penzionere, popunjenu prijavu sa izjavom gde penzioner želi da koristi rehabilitaciju, da osim penzije nema drugih ličnih primanja, da nije koristio rehabilitaciju u prethodne tri godine, kao i medicinsku dokumentaciju ako je imaju.

Prijave se podnose udruženjima, odnosno odborima korisnika penzija sa područja filijale gde penzioneri imaju prebivalište, a mogu se podneti i u najbližoj organizacionoj jedinici Fonda PIO, ukoliko penzioner u vreme podnošenja prijave boravi van svog mesta stanovanja.

Penzioneri sa Kosova i Metohije sa prebivalištem, odnosno boravištem van teritorije KiM, prijave podnose najbližoj filijali Fonda PIO.

Iz Fonda napominju da članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava.

Rang lista penzionera koji ispunjavaju uslove za upućivanje na rehabilitaciju biće objavljena 21. radnog dana od isteka oglasa.

Na rang listu se može podneti prigovor u roku od pet dana, a konačna lista biće objavljena na oglasnim tablama Saveza penzionera Srbije, Udruženja penzionera Srbije “Nezavisnost”, Direkcije Fonda, Pokrajinskog fonda i filijala Fonda PIO, navode iz Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Izvor: RTS / Fond PIO

Foto: pixabay.com

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar